Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IN
12 janvier 2012

11 januari 2012

Beste ouders,

Zoals jullie al zullen vastgesteld hebben hangt de sfeer van CiTO-toetsen op het Instituut in de lucht. We zijn in alle groepen effectief gestart met de afname ervan. Omdat het pakket echt wel heel uitgebreid is, hebben we in alle groepen het geheel in twee gesplitst. Dus ook volgende week komt er dus een dictee en een vragenlijst. De kinderen kunnen zich voor deze test NIET voorbereiden.

We gaan na op welk niveau de kinderen zich bevinden voor spelling en woordenschat om ons onderwijsaanbod nog beter te kunnen afstellen op hun niveau. En ook natuurlijk om hun niveau te kunnen vergelijken met het niveau van kinderen in Nederland. We zullen ook toekomstgerichte actiesvoor elk kind individueel moet afspreken met de ouders en kinderen. De onderwijstijd is kort, bestaat vaak uit veel instructive, wat betekent dat de inoefening ook thuis zal dienen opgenomen te worden.

In de gang hing een inschrijvingsformulier voor een oudercontact. Gezien het grote aantal leerlingen dat ik onder mijn hoede neem, bied ik jullie naast een persoonlijk gesprek ook de mogelijkheid aan te communiceren via mail of telefonisch.

We werkten voor en na de toetsen verder aan enkele leuke initiatieven. We hebben nu een correspondentieklas in Rotterdam. Alle kinderen ontvingen een briefje met foto en toelichting en een vragenlijst. De kinderen schreven een briefje terug.  Gelieve een foto (pasfoto of andere) mee te geven volgende week.

Andere kinderen schreven een presentatie over een vereniging van hulpverlening aan dieren in nood. Hierbij komt een poster. De presentaties starten volgende week en zullen misschien wel meerdere weken in beslag nemen.

Het werd weer een intensieve schooldag. Vergeet niet goed schrijfmateriaal mee te geven met de kinderen. We starten ook stipt, zodat we geen onderwijstijd verliezen.

Prettig weekend nog en tot volgende week.

 

Marieleen

Publicité
Publicité
Commentaires
IN
Publicité
Archives
Publicité