Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IN
19 janvier 2012

Blog 18 januari 2012

 

Beste ouders, afglopen woensdag hebben we deel 2 van het dictee en deel twee van de woordenschat CitO toetsen afgenomen bij onze kinderen in groep 4, 5 en 6.

Ondertussen zijn de oudergesprekken begonnen. Mag ik vragen dat de ouders die nog niet ingetekend hebben, dit zo snel mogelijk doen. Ik zal het inschrijvingsformulier de komende woensdagen opnieuw ophangen aan het witte bord aan ons lokaal.  Doel van dit 10-minutengesprekje is de resultaten van de CitO-toetsen, maar ook de bevindingen in de klas en de methodegebonden toetsen met jullie te bespreken. Zo kunnen we voor de komende trimester nog bijsturingen doen en accenten vastleggen in onderling overleg. Jullie mogen zich verwachten aan een kort verslagje van dit gesprek en een rapport.

Deze week stonden ook de sprookjes in de kijker. De kinderen kennen het verhaaltje van Roodkapje meestal wel, maar het zou leuk zijn dat jullie dit op een gezellige avond in het weekend samen nog eens navertellen. De kinderen kregen immers de opdracht het verhaal te herschrijven vanaf het ogenblik dat Roodkapje met haar mandje door mama naar het bos wordt gestuurd. Oma en de wolf moeten in het zelf verzinde verhaal vervangen worden door andere personages (dit kunnen mensen of dieren zijn). Ook het plot moet veranderd worden, dus het verhaal mag maar moet geen goed einde krijgen. We leren immers de kenmerken van sprookjes ontdekken.

Verder werkten de kinderen hard aan hun correspondentie met de kinderen in Nederland. Niet alle kinderen hadden een foto mee. Graag even aandacht hiervoor, want die moet op de brief worden geplakt net zoals de post die wij kregen ook iedereen afbeelde. We hopen spoedig een dikke omslag op de bus te kunnen doen.

BELANGRIJK: er is een fluo-groene kinderhorloge kwijtgeraakt in de klas van de woensdagnamiddag. Nicolas is hierover heel treurig. Mag ik de eerlijke vinder vragen dit terug te geven aan de klasjuf.

De mappen van de kinderen dienen ook regelmatig te worden ingekeken. Zo blijft u op de hoogte van de inzet van uw kind. Bij elk gelezen boek dient een korte leeskaart-fiche te worden ingevuld. En afgegeven aan de juf. Dan krijgt het kind een nieuwe kaart.

Prettige week nog en tot binnenkort.

 

Juf Marieleen

Publicité
Publicité
Commentaires
IN
Publicité
Archives
Publicité