Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IN
24 novembre 2011

les - woensdag 23 oktober vm

Beste ouders,

 

op woensdag 23 november hebben groep 5 en groep 6 enkele huisregels op punt gezet voor de pauzes. In groepjes van twee zijn de kinderen deze regels gaan toelichten in de andere groepen. Ze dienden hierbij de regels te illustreren en deze op niveau van de groep te brengen met een aangepaste woordenschat.

De docenten van de andere groepen prezen de kinderen voor hun geslaagde korte spreekbeurt.

Groep 5 startte met een knutselwerkje voor de Sint en oefende ondertussen de woordenschat in rond dit thema. De mooie werkjes mogen volgende week ons huis versieren en kunnen nadien meegenomen worden naar huis.

De meeste kinderen hebben reeds een wensbrief voor geschenkjes aan de Sint geschreven, doch pleit ik ervoor dat ze als bijkomende huistaak, naast deze ook eens stilstaan bij drie van hun goeie en drie te verbeteren initiatieven/gedragingen/ ... van het voorbije jaar. En dat ze deze zelfreflectie op papier schrijven.

De kinderen luisterden naar een voorgelezen Sinterklaasverhaal over het stoute jongetje. Zo kunnen ze nadien de opbouw in hun eigen verhalen toepassen.

Groep 5 diende het begrip doe-woordjes verder in te oefenen en leerde ook dat deze soms uit twee stukjes bestaan.

Volgende week hangt er opwinding in de lucht en zullen we dus in hoekenwerk (organisatievorm waarbij de kinderen aan taken werken in groep en doorschuiven naar een volgende taak als ze klaar zijn) aan opdrachten werken in de sfeer van het grote Sinterklaasfeest.

Verzamel dus maar oude versjes en teksten en geef ze mee. Oefenen jullie thuis ook al eens de klassieke Sinterklaasliedjes in ?

Fijne week nog, en vol spanning kijk ik uit .....

Juf Marieleen

Publicité
Publicité
Commentaires
IN
Publicité
Archives
Publicité