Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IN
8 décembre 2011

les 7 december 2011

Beste ouders,

We startten de ochtend met een kringgesprek. De kinderen vertelden elkaar honderduit over de pakjes die ze kregen van de Sint. Doel is het verwoorden van je gedachten in het Nederlands te automatiseren.

Daarna gingen we aan de slag met een moeilijke spellingsles: -ou- of –au- schrijven.

De kinderen kregen te horen dat er geen regels bestaan noch zijn opgesteld voor het schrijven van de ene of de andere –ou- of –au-. En om Winter te citeren:” Dat moeten we dan gewoon leren”. En dat deden we: de kinderen oefenden woorddictees in per twee, we oefenden op het bord, we gingen in groep 6 zelfs op zoek in het woordenboek en in leesteksten naar gekende en onbekende woorden . De maat was nog nie volt, daarna werd ook  –ig- en –lijk- in beide groepen aangeleerd en verdiept.

We eindigden met de deskundige uitleg van Tesse om een tulp in origami te leren maken. Dat lokte hier en daar wat frustraties uit, het lukte niet meteen bij iedereen de juiste vouwen in het oranje/rode blaadje te maken. Maar we leren doorzetten …

 Indien je kind een of andere vaardigheid of talent wil delen met de andere groepsleden kan dit zeker als spreekbeurt worden ingelast.

De foto’s van het Sinterklaasfeest moeten jullie nog even tegoed houden tot later. Het lukte niet meteen ze in het blog te krijgen en enkele aankleedscenes eruit te halen,  maar we werken eraan. Nog even de spanning erin houden dus. Ze worden je beloofd.

Omdat het volgende week de laatste les is voor de kerstvakantie nodigen we iedereen uit enkele (liefst zelfgebakken) koekjes me te geven naar de les en verder een drankje. We zullen een buffet opbouwen en onze zoetigheden delen met de anderen.

Beste groeten, juf Marieleen

Publicité
Publicité
Commentaires
IN
Publicité
Archives
Publicité