Blog van woensdag 9 mei 2012

Beste ouders,

de kinderen kregen de kans de –g- en –ch-woordjes thuis te oefenen nadat we in de klas de regels hadden geleerd en toegepast. We zijn gisteren dan meteen begonnen met een test om te zien of de kinderen zelfstandig de oefeningen correct konden maken.

Daarna pakten we de verrassingsdoos uit Nederland uit. We kregen naast lekkere chocolade, ook stroopwafels, pepermuntjes, en zoute drop te proeven. En andere kleine hebbedingetjes zoals een houten klomp, oranje slingers, massage cremes en tot slot een boek vol brieven van de kinderen. We maakten er werk van ook een leuk boek te maken en onze kleine geschenkjes te beschrijven in een kort briefje.

Daarna introduceerden we een nieuw thema. Voor groep 6 “Waar ik van droom” (toekomstplannen) en voor groep 5 “Ik voel me zo alleen” (over gevoelens).

De kinderen werkten zelfstandig  ( met verlengde instructie indien nodig)  in hun opdrachtenpakket en leerden (nieuwe) begrippen zoals: samengestelde woorden, coupletten en regels, rijmwoorden,…

Tot slot deden we nog een oefening rond braingym en hop de voormiddag zat er alweer op. Fijn dat jullie allemaal een klein cadeautje meegaven aan de kinderen. In Nederland zullen ze met evenveel plezier onze verrassingsdoos openen.

Groep 5 moet een korte spreekbeurt voorbereiden over een gebeurtenis (echt of verzonnen) over het gevoel “Ik voel me zo alleen”. De week nadien komen de kinderen van groep 6 aan de beurt met hun presentatie over hun dromen.

Prettig weekend. Graag een seintje voor wie niet komt, op het secretariaat van het institut. Tenzij je het al eerder aan me meldde, dat is het kind als verontschuldigd opgegeven.

Marieleen