Beste ouders,

afgelopen woensdag hebben we uitgebreid aandacht besteed aan de spelling van de –g- en –ch- woordjes. De kinderen kregen een inoefenblaadje mee naar huis en een van de komende weken wordt er een dictee gepland. Er ging ook een blad mee met de regels omtrent de aangeleerde leerstof. En een opsomming van enkele uitzonderingen op die regel die ook moeten gekend zijn.

Verder kregen we uit Nederland (van een andere school) een verrassingspakket toegestuurd waarmee we nu woensdag verder aan de slag gaan. Daarom vraag ik ook aan de kinderen (en de ouders) een klein voorwerp mee te brengen om een verrassingsdoos terug te sturen. Dit kan een mooi steentje zijn, een leuke tekening, een  zelfgeschreven versje, een mooi blad, …. Niks te groot of te zwaar, want dat zou de portkosten maar de hoogte injagen.

We hebben ook uitgebreid aandacht besteed aan Koninginnedag. Het docententeam organiseerde een spelletjesactiviteit met oude Nederlandse spelletjes, zoals daar zijn:

-          Koekjeshappen

-          Mikado

-          Ringwerpen

-          Sjoelbak

-          Hoelahoep

-          Enz

Ik verneem zopas uit een brief van Rose-Marie dat vele scholen woensdag 9 mei als inhaaldag gaan organiseren. Dus vermoed ik dat de opkomst zeer laag zou kunnen zijn. Mocht je toch je kind niet kunnen  brengen, geef dan best een seintje op het secretariaat.

 

Prettig weekend nog, Marieleen