Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IN
22 septembre 2011

Les 2 - 21 september 2011

Beste ouders,

Gisteren brachten alle kinderen van groep 4, 5 en 6 een bezoek aan de bib,  op de tweede verdieping van het instituut. We willen dit schooljaar een stimulerend en uitnodigend leesklimaat creëren in ons wekelijkse werking en natuurlijk ook thuis. We kregen deskundige uitleg over de soorten boeken, over de organisatie van de bib en de betekenis van de kleurencodes op de rug van het boek.

De rode bollen zie je in de categorie van de boeken die geschikt zijn om voor te lezen (en dat is een aanrader om te doen ook als het kind zelf al kan lezen). De gele bollen bieden gepaste lectuur aan voor de beginnende en nog wat onervaren lezers, gevolgd door de blauwe en groene bollen voor de ervaren en wat gevorderde lezers. Aarzel niet te overleggen met mij bij de keuze van een boek voor je kind. Denk eraan dat boeken die te moeilijk zijn (met een te hoog technisch niveau van lezen) eerder demotiverend kunnen werken voor het kind en het leesplezier hiermee niet stimuleren. Te gemakkelijke boeken daarentegen bieden te weinig uitdaging. Belangrijk is dus goede keuzes te maken, wat niet altijd gemakkelijk is. Vandaar het belang van overleg.

We knutselden in de klas een mooie bladwijzer, die we knipten uit oude briefomslagen. Het papieren hoekje wordt over het blad geschoven waar het kind is gestopt met lezen. Zo kan het meteen terugvinden waar het moet verder lezen.

Kijken jullie ook eens in de map naar de twee formulieren die we introduceerden ! We streven ernaar jullie kind dit schooljaar 6 boeken te laten lezen (kan uit de bib maar ook een boek van thuis zijn). De kinderen dienen dus eerst een leeslogboek bij te houden en kunnen hiermee stickertjes verdienen. Daarnaast is er per gelezen boek een blad voorzien waarop de kinderen hun mening over het boek kunnen weergeven door middel van “gezichtjes”, een puntenschaal of een korte inhoud. Ze kunnen op de achterkant naar wens een passende tekening maken of iets schrijven.

Alle kinderen zouden ondertussen een bib-kaart (ziet eruit zoals een bankkaart) moeten hebben. Het uitlenen van de boeken is gratis. Voor verdere afspraken omtrent uitleenduur spreek je best de bibliothecaris aan.

 

Mag ik jullie er tot slot nog aan herinneren dat jullie van harte welkom zijn op onze algemene oudervergadering nu vrijdag 23 september om 19.00. Jullie kind kreeg een uitnodiging mee. Tot dan !

 

Met vriendelijke groeten,

Juf Marieleen

Publicité
Publicité
Commentaires
IN
Publicité
Archives
Publicité